Főzőtanfolyamok
Fermentált Kimchi
Workshop

Merülj el velünk a fermentált világkonyha pikáns ízeiben és tanuld meg elkészíteni saját teljes értékű, vegán kimchidet!.

A kimchi a koreaiak nemzeti eledele, elkészítési procedúrája az Unesco szellemi világörökségi listáján is a második helyet foglalja el. Rengeteg fajta kimchi létezik, a fehér kimchitől a tüzes, fűszerpasztás verzióig. Míg a fehér kimchi aszalt gyümölcsöket és magvakat tartalmaz, a „piros kimchi” színét és jellegzetes ízének bázisát a koreai chili paprika, a gochugaru adja. Workshopunkon mindkét verziót alkalmad lesz megkóstolni és elkészítheted a számodra szimpatikus változatot. Mindegyik tele van antioxidánsokkal és rendkívül kedvező hatással van bélflórádra, ezen keresztül az immunrendszeredre is.

A gyakorlatorientált kurzus tematikája:
-A tejsavas fermentáció alapjai, kimchi készítési technikák, a szükséges alapanyagok
-Saját élményen alapuló tippek és tapasztalatok a bélflóra regenerálás folyamatáról rostban gazdag, fermentáltnövényi ételek segítségével
-Kimchi kóstolás és készítés a gyakorlatban
-“Mihez esszük a kimchit, ha kész van?”, azaz isteni kimchink felhasználása a mindennapokban
-Tradicionális kimchi leves (kimchi jjigae) és gluténmentes kimchi lepény elkészítése teljes értékű vegán formában, majd vidám falatozás együtt

A workshopra ételkóstolóval is készülünk, ahol olyan különlegességeket ismerhetsz meg, mint a tradicionális ragacsos rizs (fehér rizs, nem TÉNÉ), fermentált babsaláta, fermentált gomba, vagy a fermentált citromos-gyömbéres répa. Akár vegán vagy, a koreai kultúra szerelmese, különleges kulináris élvezetekre, vagy csak egy kis kikapcsolódásra vágysz barátnőddel/batátoddal/anyukáddal, szívesen látunk június 3-án a Borganikában, 10 és 14 óra között.

Szervezők

Soós Viktória:

A Zabola Firma alapítója és tulajdonosa. Magyarországon elsőként fejlesztenek és forgalmaznak teljes értékű növényi étrendbe illeszthető fermentált babsalátákat, savanyúságokat, hüvelyes alapú szendvicskrémeket és természetesen kimchit is. Viki öngyógyítási törekvésből fordult a teljes értékű növényi étrend és a fermentálás világa felé. Hiteles példája annak, hogy a komolyabb emésztőrendszeri és hormonális problémák is helyreállíthatók, vagy kordában tarthatók a megfelelő életmód segítségével.

Csontos-Baranyi Zsófia:

@sophie.s_vegan_kitchen megalkotója, receptfejlesztő, tartalom készítő, vegán főzőtanfolyam oktató. Zsófi hosszú éveken keresztül oktatta a kimchi készítést a Koreai Kulturális Központban, többször járt Koreában és koreai séfektől, háziasszonyoktól sajátította el a kimchi készítés és a fermentálás technikáját.

Részvételi díjak és jelentkezés:

A kurzus részvételi díja 30 000 Ft, melyet előre utalással tudsz kiegyenlíteni. Jelentkezésed az utalás elküldésével tudod véglegesíteni. Az első 10 jelentkezőnek ajándékba adunk egy Zabola Firma nyomtatott, 25 oldalas receptfüzetet, mely a fantasztikus receptek mellett praktikus tanácsokat is ad az életmódváltáshoz, a teljes értékű növényi étrend kivitelezésére a mindennapokban.

Ne habozz, jelentkezz még ma!